top of page

Projecte personal

foto juan miguel morales - h - MQ.jpg

Clàudia Cabero presenta el seu àlbum AORTA (u98, octubre 2019), enregistrat sota la producció de’n Pau Romero, amb qui comparteix escenari. Després d’un primer EP on es presenta com a compositora, i gràcies a l’impuls del premi Sons de la Mediterrània 2018, la cantautora presenta aquest disc genuí i personal, on conviuen cançons pròpies amb peces tradicionals, que la fan mereixedora del guardó Miquel Martí i Pol 2019 per la musicació del poema Dona-dindi de Rosa Maria Arrazola.
La cantant barcelonina, de gran sensibilitat artística, connecta la poesia i les arts plàstiques amb una veu càlida de volguda matriu mediterrània, i ho fa a través de cançons que naveguen entre el folk i la cançó d’autor tenyides de sonoritat contemporània.

Duo: 

Pau Romero (guitarra elèctrica i electrònica)

Quartet: 

Pau Romero (guitarra elèctrica i electrònica)

Guillem Aguilar (baix)
Andreu Moreno (Bateria)

Fotografia: Juan Miguel Morales

 Veure video

 Informació I COMPRA del disc

DESCARREGA'T EL DOSSIER

ÀRIA

Duet musical

Claudia Cabero I (126).jpg

Ària són aquells fragments que formen part d’una obra més gran, d’essència melòdia, que s’alcen amb veu solista allitats amb un acompanyament instrumental. En un moment donat de la història, s’independitzen i esdevenen, simplement, cançons, amb entitat pròpia, que beuen de la poesia, de la litúrgia i de la trobadoria.


Ària és el nom de l’espectacle musical format per la cantant Clàudia Cabero i el baixista Guillem Aguilar, un repertori de melodies tradicionals, cançons prestades del lied català (Morera, Toldrà, Montsalvatge) i poemes musicats de diferents gèneres i autors (fins i tot de la mateixa cantant, que rep el premi Miquel Martí i Pol 2018 amb la musicació de “Dona-dindi”, de Rosa Maria Arrazola).


Tot de tonades passades pel sedàs dels dos músics, interpretades amb la veu càlida de volguda matriu mediterrània d’ella i la sensibilitat a les cordes d’ell.

Guillem Aguilar (baix, mandola, steel drum i veu)

Clàudia Cabero (guitarra i veu)

Fotografia: Lluis Tarrés

 

 

Veure Vídeo

DESCARREGA'T EL DOSSIER

PASSAREL·LES

Recital poetico-musical

rma V.jpg

Passarel·les és un espectacle que neix de la sinèrgia artística generada entre Rosa Maria Arrazola i Clàudia Cabero. Les dues artistes es coneixen gràcies al Projecte Minerva, una associació que dóna altaveu a l’art en clau femenina al barri de Gràcia. Després de coincidir en diferents ocasions oferint recitals per separat, finalment configuren aquest espectacle en comú, que és un viatge articulat a través de la paraula de la Rosa Maria Arrazola, amb una selecció de poemes pertanyents als seus llibres Xiscles, Rai, Constel·lada, Nero Nero Nas i Buit de Març, i de la música de la Clàudia Cabero, amb algunes cançons del seus discos Melic (autoeditat, 2018) i Aorta (U98, 2019), i una selecció de cançons d’altres compositores i cantautores.

 

El tàndem Rosa-Clàudia s’endú el premi Miquel Martí i Pol del XI Certamen Terra i Cultura 2019 per a la musicació de “Dona-dindi”.

Interpretació musical: Clàudia Cabero

Recitat: Rosa Maria Arrazola 

Fotografia: Aitor Rodero

 Veure video

DESCARREGA'T EL DOSSIER

ESTAMPAR LA TERRA

Monòleg poètic

Probes Estampar la terra-16.jpg

Intentem edulcorar la violència, camuflar-la, institucionalitzar-la. Segueix essent-hi, segueix sent violència. Estampar la terra és la veu que hi ha després de la violència, és la culpa i l’angoixa, és la confessió i la condemna. Un monòleg performàtic amb música en directe que ens apropa a un home solitari, un criminal dins el bosc. Un ésser condemnat a trobar-se constantment amb la seva veu interior. Un text sobre l’angoixa existencial, un monòleg poètic sobre el sentit de la vida i sobre les violències masclistes. Un viatge a les profunditats de la ment humana, a la confessió i a la condemna de tanta violència, perquè el teatre també és confessió i expiació col·lectiva, també la veu radical que condemna, que assenyala, que interpel·la. I què en farem de tantes morts, de tantes vides?

 

Actor: Joan Sureda

Música i espai sonor: Clàudia Cabero

Autoria, dramatúrgia i direcció: Martí Sancliment

Video: Equip Nunart

Edició: Júlia Neddermann

Fotografia: Ana Agraz

 Veure video

EL VIATGE DE LES MANS

Espectacle musical

WhatsApp Image 2020-07-04 at 17.49.41.jp

“El viatge de les mans” és una recreació històrica, revisa i reinterpreta els textos dels primers poetes i poetesses catalanes amb músiques d’avui, fins al punt que sorprenentment no es diferencien de les cançons actuals. Les mans són desig, amor, passió i art perquè no hi ha música, ni escriptura ni pintura sense una mà.

Toni Xuclà i Clàudia Cabero s’han unit i ens porten un viatge extrem on ens sorprendrà com al llarg de molts segles dones i homes han sentit i escrit sobre el mateix: amor, desamor, vida, mort. Un programa que també incorpora textos actuals que són pura poesia, d’unes altres mans, les notes personals de Frida Kahlo, ara portades a cançó. Si el duet Toni Xuclà i Clàudia Cabero -dos guanyadors del Terra i Cultura junts- és insòlit, encara ho és més amb la companyia de Gemma Abrié. Tots tres formen un espectacle ple de música actual i poesia que trenca barreres temporals.

TONI XUCLÀ: guitarres, composició i veu

CLÀUDIA CABERO: veu

GEMMA ABRIÉ: contrabaix i veu

Fotografia: Juan Miguel Morales

VISITA LA WEB

RESSONS

Concert

Dossier_Ressons_de_l'Al-Àndalus.bmp

El repertori de cançons populars d’arreu dels Països Catalans és vast i ric en procedències i estils: cançons marineres, de llegendes pirinenques, festives, de segar o llaurar, de comtes i reis, pubilles i hereus, del Rosselló, de la Franja, el Maresme, les Illes, el pla de Lleida o València.


A l’espectacle “Ressons” que presenta el Cor Ariadna es mostra tota la varietat i diversitat de les nostres cançons tradicionals, amb una primera part on s’interpreten les melodies més esteses i reconegudes del repertori popular, i una segona centrada exclusivament en els “Ressons de l’Al-Àndalus”, un recull de cançons recollides a la Catalunya Nova, València i Mallorca, amb arranjaments d’en Xavier Puig, en Feliu Gasull i en Josep Lluís Guzmán.

Clàudia Cabero, cantaora

Isabel Archs, violí

Adrià Pagès, guitarra

Martí Hosta, percussions

Isabel Archs, fotografies

Cor Ariadna de l’Agrupació Cor Madrigal

Xavier García, direcció

VEURE VIDEO

Clàudia Cabero
Passarel·les
Estampar la terra
Ària
El viatge de les mans
Ressons
bottom of page