Nascuda a Barcelona en una familia de músics, CLÀUDIA CABERO és arquitecta de formació, cantant de vocació i inquieta per definició. Després de vint anys cantant en cors, i havent rebut formació musical clàssica de petita i de jazz al Taller de Músics durant l’època universitària, a l’abril del 2016 arranca un projecte personal en solitari, acompanyada per la seva guitarra i una estació looper.
El gener del 2018 edita el seu àlbum debut, MELIC (autoeditat, Gener 2018). El disc s’enregistra a TinyRoom Studiom a Mataró, sota la producció del músic Nico Canet. Aquest debut discogràfic és una fotografia sonora de cinc cançons escrites i arranjades per la cantant. Amb l'excusa de la presentació d’aquest treball, Melic comença a bellugar-se en el format gènesi, i també es triplica per moure’s a trio, amb la col·laboració de’n Guillem Aguilar al baix i na Sandra Monfort a la guitarra i veu.
La proposta a trio resulta guanyadora del XI CONCURS SONS DE LA MEDITERRÀNIA promogut pel Grup Enderrock en l’edició del 2018, després de la final celebrada a la Fira Mediterrània de Manresa, gràcies al qual la proposta és en cicles i festivals com Portalblau (l’Escala), Festival Tradicionàrius, FIMPT (Vilanova i la Geltrú), Música a la Vila (el Vendrell) o el Circuit Folc. Tot i haver estat cuinat durant els més de 80 concerts que ha realitzat en dos anys, el segon disc de Clàudia Cabero, AORTA (U98, Octubre 2019) es fa realitat gràcies a l’impuls d'aquest premi.
El passat novembre Clàudia Cabero recull, de la mà de Lluis Llach, el PREMI MIQUEL MARTÍ I POL en el XIIÈ Certamen Terra i Cultura per la musicació del poema Dona-dindi de Rosa Maria Arrazola (del llibre Buit de Març), cançó inclosa en el seu nou disc.
